Last modified: 03. March 2022
Nagyné Dr. Biró Janka legfőbb kutatási területe 2007 óta a haltakarmányozástan, beleértve a különböző fajú és korcsoportú halak makro- és mikro-tápanyagigényének meghatározását, valamint az olyan alternatív takarmány-összetevők alkalmazhatóságának - termelési paraméterekre és élettani folyamatokra gyakorolt hatásának - vizsgálatát, mint például a különböző rovarlisztek, algák, és más a növényi olaj és fehérje források. Kiemelt kutatási területet jelentenek számára továbbá a halhús összetétel és húsminőség vizsgálatok valamint ezek összefüggései a haltakarmányozással, különös tekintettel a zsírsav-anyagcserére. Korábban a funkcionális élelmiszer előállítás lehetőségével is foglalkozott, míg jelenleg a γ-amino-vajsav (GABA) takarmány-kiegészítő alkalmazhatóságát vizsgálja.
Publikációi »
Önéletrajza »