AQUAEXCEL 3.0

AQUAEXCEL3.0

Utolsó frissítés: 2024 július 01.

AQUAEXCEL3.0

Az AQUAEXCEL3.0 a korábbi AQUAEXCEL(FP7) és AQUAEXCEL2020 (H2020) projektekre épül, és célja, hogy tovább biztosítsa a kutatás összehangolását az ipar igényeivel, a transznacionális hozzáférési program kiterjesztésével fellendítse az uniós akvakultúra-ágazatot, valamint új eszközöket fejlesszen ki a gyors tudományos fejlődéssel való lépéstartás érdekében, és a meglévő eszközök és források értékének növelését valamennyi felhasználó javára.
Az AQUAEXCEL3.0 projekt:
- Európai Unió Horizont 2020 program projetje,
- Intézkedés típusa: Kutatási és innovációs cselekvés (RIA)
- Futamidő: november 2020 - október 2025
- Koordinátor: INRAE
- Konzorcium: 22 partner 13 országban
- Teljes költségvetés: 9,9 millió EUR

A KIHÍVÁS
Az akvakultúra ma már az emberi fogyasztásra szánt tenger gyümölcseinek több mint felét biztosítja világszerte. Az ágazat évente folyamatosan növekszik, hogy kielégítse a globális keresletet, és a leggyorsabban növekvő állattenyésztési ágazat. Az EU-n belül azonban az akvakultúra-termelés még mindig lemaradásban van, és továbbra is nagymértékben függ az importált termékektől. A fogyasztói preferenciák változása, az állatjóléttel kapcsolatos növekvő aggodalmak, az új szabványok és az éghajlatváltozás szintén hatással vannak az ágazatra. Az ágazat fenntartható növekedése csak a nagy értékű haltermékek hatékony és felelős előállításával érhető el. Ahhoz, hogy az EU megőrizze globális vezető szerepét az akvakultúra-kutatásban és az ágazat fenntartható fejlődésében, a kutatási kiválóság jobb átültetésére van szükség az innováció és az ipari növekedés terén.

A PROJEKT CÉLKITŰZÉSEI
Az AQUAEXCEL3.0 célja az uniós akvakultúra-ágazat további fellendítése a transznacionális hozzáférési program kiterjesztésével, hogy több, a kiváló minőségű létesítményekkel együttműködő külső kutatócsoportot támogasson, ingyenes képzéseket biztosítson a legújabb témákban, és biztosítsa, hogy a kutatás összhangban legyen az ipar igényeivel. Az AQUAEXCEL3.0 a korábbi AQUAEXCEL(FP7) és AQUAEXCEL2020 (H2020) projektekre épül, és célja új eszközök kifejlesztése a gyors tudományos fejlődéssel való lépéstartás érdekében, valamint a meglévő eszközök és források értékének növelése valamennyi felhasználó javára. A fő cél továbbra is a halak, de az alacsonyabb trofikus szintű akvakultúra felé való elmozdulás érdekében a kagylók és makroalgák kutatására is kiterjed.
A MATE-AKI mint partner infrastruktúráját biztosítja a projekt céljának eléréséhez.

A projekt honlapja »

Ha szeretne jelentkezni és pályázni az infrastruktúrák igénybevételére, ITT talál bővebb információt! »  

Research Infrastructures – AquaExcel3.0  »