Utolsó frissítés: 2023 szeptember 11.
A kutatásaim során foglalkozom új alternatív haltakarmány alapanyagok keresésével és azok táplálkozás élettani folyamatainak megismerésével. További célom olyan takarmány-kiegészítők, immunstimulátorok keresése és alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata, melyeknek kiemelt szerepe van a halegészség védelmében. Halhúsminőséggel foglalkozó kutatásaim során célom a tartási körülmények, takarmányok és a környezeti tényezők hatásának megismerése. Ehhez kapcsolódóan halhús érzékszervi minősítését, tárolással és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos vizsgálatok végzek. Mindezek mellett fontos feladatom még a környezetben előforduló vegyi anyagok xenobiotikumok (pl. a halbetegségek kezelésében használt egyes készítmények maradványai) és nehézfémek vizsgálata az egészséges halhústermelés, valamint a vízi ökoszisztéma megőrzése érdekében.
Publikációi »
Önéletrajza »